Άλλος για τη βάρκα μας

                                                  11904743_858992727540873_710239419844290794_n                                              

                                                Και ποιος ορίζει το νόημα των λέξεων;                                                                                         Ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν είναι αγάπη αυτό που νιώθει; αν είναι έρωτας ή ένας απλός ενθουσιασμός; Πως δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω και είναι απλά μια διαφυγή από την πλήξη και τη μοναξιά του; Πως βαφτίζει ο ίδιος έρωτα αυτή του την ανάγκη για δέσμευση; τη διαφυγή του από το τίποτα που ζει;

Αναρωτιέμαι, όμως, αν αξίζει. Αν αξίζει να φοράει κανείς τη μάσκα του «χαρούμενου κι ερωτευμένου» κάθε πρωί που ξυπνά. Να παριστάνει ότι είναι ευτυχισμένος μπροστά στον κόσμο, για να μην πει κανένας τίποτα γι’αυτόν, να μην τον λυπηθούν` και ύστερα, γυρνώντας  σπίτι, να βγάζει τη μάσκα του και να κλαίει σιωπηλά.

Όχι βέβαια, δεν αξίζει! Είναι πολύ καλύτερα να κάθεσαι στ’αυγά σου και να περιμένεις τον έρωτα -ΕΡΩΤΑ- νά ‘ρθει παρά να υποκρίνεσαι στους άλλους και σε σένα τον ίδιο. Γιατί πληγώνεσαι. Και πληγώνεις κι άλλους μαζί με σένα ,δυστυχώς. Γιατί, στην τελική, μπορεί ο άλλος να σ’αγαπάει στ’αλήθεια. Ξέρεις ποιος άλλος .. Αυτός που ονομάζεις «έρωτα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s