Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε*

Πες με οπισθοδρομική, πες με τρελή, πες με όπως θέλεις, αλλά μου λείπουν οι περασμένες, αθώες δεκαετίες. Τότε που το walkman και το discman θεωρούνταν τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα και το να έχει ένα σπίτι υπολογιστή ήταν το γεγονός της χρονιάς. Κι όταν λέω υπολογιστή εννοώ από εκείνους, τους παλιούς που περίμενες κανένα μισάωρο για να ανοίξει και για να συνδεθεί στο ίντερνετ έκανε κάτι θορύβους τύπου «γκκκκκκκκκττττττττττρννφργφηγδ$#^%#^^&&».

Ναι, μου λείπουν και με θλίβει πολύ το γεγονός ότι τα έζησα αυτά μονάχα ως παιδί. Ζηλεύω τις 2 προηγούμενες γενιές από τη δική μου, που έζησαν την τρέλα της εφηβείας τους τη δεκαετία του ’80 πίνοντας χυμούς ΗΒΗ, φορώντας Levi’s και τρώγοντας στα πρώτα, αυθεντικά Goody’s. Ζηλεύω ακόμα πιο πολύ που τα φοιτητικά τους χρόνια τα πέρασαν τη δεκαετία του ’90, γιατί είναι η αγαπημένη μου. Είχαν τη δυνατότητα να δούνε live τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Stereo Nova και τα Διάφανα κρίνα και δεν υπήρχε νέος που να μην παρακολουθούσε φανατικά την πατρινή παρέα στο «Λόγω Τιμής».

Πιο πολύ από όλα, όμως, μου λείπει η αθωότητα εκείνων των χρόνων. Λες και με την αλλαγή του millenium άλλαξε ως δια μαγείας και η νοοτροπία των ανθρώπων. Κάποτε η φιλία, η οικογένεια και η ανθρωπιά ήταν το πρώτο και βασικότερο μέλημα των ανθρώπων. Δεν υπήρχε φθόνος και καχυποψία για τους πάντες και τα πάντα. Πλέον, ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του καλοπέραση, για την τέλεια εικόνα του που συνεχώς προβάλλει στα social media  και για τους τρόπους που θα τη βγάλει πιο εύκολα καθαρή.

Και αναρωτιέμαι, υπάρχει ελπίδα επιστροφής σε αυτά τα όμορφα χρόνια; Ή το facebook και τα in clubακια έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά στο αίμα μας, που δεν υπάρχει σωτηρία;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s