Το χρονικό της τρέλας

Από εκείνα τα Σάββατα που θυμίζουν λίγο τις δύσκολες μέρες, τις παλιές, καθόλου όμως μακρινές. Οι ίδιοι ήχοι στα αυτιά μου, πάντα να προκαλούν τα ίδια ανατριχιαστικά συναισθήματα, τίποτα να μην είναι όμως όπως τότε. Έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως, εγώ.

Μίλησα για αλλαγές και βήματα μπροστά… Τι γίνεται, όμως, αν η ίδια η ζωή σου βάζει τα εμπόδια και σε κρατάει πίσω; Πως να δώσεις τέλος σε αυτή τη ρημάδα την ανυπαρξία, όταν αυτή δε σε αφήνει;

Κανένας ειρμός και συνοχή στα λόγια μου, το ξέρω, αλλά να, είναι από εκείνες της στιγμές που απλά θέλεις μόνο να καταγράψεις τον καταιγισμό των σκέψεων και λέξεων που στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου, εδώ και κάποιες μέρες. Μπουχτίζεις από τις ασήμαντες στιγμές και τις ανούσιες συζητήσεις, φεύγει κι από πάνω σου η γλύκα και η ευαισθησία που σε κατέβαλε τις μέρες των γιορτών και είσαι πάλι ο ίδιος, κυνικός εαυτός σου, σε 2017 edition.

Και παρ’όλη τη γκίνια που σε δέρνει, παρ’όλη την παγωνιά που έχει καλύψει των ανθρώπων τις καρδιές ( δε φταίει ο παλιόκαιρος γι’αυτό, επιβεβαιωμένο ), παρ’όλο που τα πάντα δείχνουν ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, οι φόροι ανεβαίνουν, οι μισθοί (???!) κατεβαίνουν, οι Έλληνες μεταναστεύουν και οι πρόσφυγες μένουν και πεθαίνουν, εσύ για κάποιο λόγο, γιατί μια δύναμη μέσα σου, μια ελπίδα που είχες πάντα από τη γέννηση σου και δε σε άφησε ποτέ, εσύ λοιπόν μένεις και πολεμάς και ονειρεύεσαι ότι πετάς. Δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σου κόψει αυτά τα δύο πολύτιμα φτερά και να σε προσγειώσει. Έχεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου και δεν παραιτείσαι. Είσαι, μάλλον, τρελός.

Ναι, αλλά, κανένας δεν είναι τόσο τρελός που να μη μπορεί να βρει έναν άλλο τρελό, που να τον καταλαβαίνει.

 

One Reply to “Το χρονικό της τρέλας”

  1. Πριν δυο λεπτά Δάφνη μου, είδα για δεύτερη φορά το παρακάτω video και νομίζω πως μπορεί ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που σε/ μας βασανίζουν! 😛
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά!

    ΥΓ: Όμορφο τραγούδι, που φέρνει μια γλύκα στο παγωμένο μας βραδάκι! 😉

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s