ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΦΘΗΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ & ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ…

via thinkfree.gr

Της Δάφνης Τσάρτσαρου

Η Συνέντευξη Τύπου του ΟΜΜΘ ( Όργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), με αφορμή το Νέο Πρόγραμμα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. Το Πρόγραμμα, με την ποικιλία, τις διαστάσεις και τις εκπλήξεις που παρέχει, επιβεβαιώνει τη δυναμική πορεία του Οργανισμού, παρά την εποχή της πολύπλευρης κρίσης που διανύουμε.

Όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικήτας Μυλόπουλος “Η κρατική επιχορήγηση είναι μειωμένη (κάτω από το 50% του συνολικού προϋπολογισμού), ενώ οι χορηγίες είναι, πλέον, εξαιρετικά, δυσεύρετες”. Χωρίς, λοιπόν, να έχει μεγάλη κρατική και ιδιωτική αρωγή και όντας υποστελεχωμένος, ο Οργανισμός κατάφερε να αυξήσει τις δικές του παραγωγές και την ποιότητά τους, να συνεχίσει τα μουσικοεκπαιδευτικά προγράμματα, να προβάλλει νέους καλλιτέχνες, να αναβαθμίσει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και να συνεχίσει τις συνεργασίες με τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θέτοντας σε λειτουργία τη νέα πολιτική του Μεγάρου, με μειωμένα εισιτήρια, που ξεκινούν από την τιμή των 5 ευρώ.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού, κ.Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, “κινείται ανάμεσα στο πραγματικό,εφικτό και στο υπερβατικό”. Περιλαμβάνει πληθώρα νέων εκδηλώσεων, που βασίζεται στη συλλογικότητα, τη συνεργασία, αλλά και την τόλμη. Θα λάβουν χώρα διαλέξεις, ζωντανές αναμεταδόσεις, μουσικές δωματίου, θερινό σινεμά, κ.α. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες φαίνονται οι ενότητες “Πόλεμος, μετανάστευση, προσφυγιά”, “Σινεμά με θέα”, καθώς και το πρόγραμμα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με τίτλο “Freedom”, που θα παρουσιάσει έργα των Queen και των ABBA, με προσκεκλημένο τον Benny Andersson.

Σημαντική είναι και η αναφορά στη MOYSA, με τις συναυλίες που θα δώσει, τη συμμετοχή της στο 2ο MOYSA Summer School και τις συνεργασίες της, αλλά και η γνωστοποίηση των χορηγών του Οργανισμού: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, aegean airlines, mediterranean palace, grand hotel palace, SONY, lidl hellas και alpha bank.

Όλες οι δραστηριότητες που οργανώνει ο ΟΜΜΘ στο νέο πρόγραμμα, υπάρχουν στο ανανεωμένο του site, http://www.tch.gr/.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s