Μη φοβού … μόνο πίστευε !

Ο Brad Pitt στο Fight Club είπε πως μόνο όταν έχεις χάσει τα πάντα, είσαι πραγματικά ελεύθερος να κάνεις το οτιδήποτε. Ε λοιπόν, όχι! Δε χρειάζεται να φτάσεις στον πάτο για να νιώσεις την απόλυτη ελευθερία.

Ο άνθρωπος πρέπει να γεννιέται, να ζει και να πεθαίνει ελεύθερος κι αυτό – τουλάχιστον- στο δυτικό πολιτισμό που ζούμε, είναι εφικτό. Όταν παύεις να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου, χαράζεις τη δική σου πορεία και βασίζεσαι στα δικά σου πόδια, δε μπορείς να κατηγορήσεις κανένα για τα λάθη και τα πάθη σου, παρά μόνο τον ίδιο σου τον εαυτό. Πόσοι, όμως, από εμάς είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό;

Από όλα τα είδη των ανθρώπων, πάντα ξεχώριζα αυτούς που «ξεβολεύονται». Αυτούς που για να ζήσουν με τον τρόπο που θέλουν, δεν πατούν επί πτωμάτων, αλλά πασχίζουν μόνοι τους. Δε διστάζουν να κρατήσουν δίσκους και δε θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να βασίζονται στους γονείς τους ότι κι αν γίνει. Δε φοβούνται να πουν αυτά που νιώθουν, να τσαλακώσουν την εικόνα τους, να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους, για να έχουν αυτό που επιθυμούν.

Αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, είναι πραγματικά ελεύθεροι. Γιατί αυτό που μας κρατάει όλους μακριά από την ελευθερία είναι ο φόβος. Φόβος για το άγνωστο, για το τι κακό μπορεί να μας συμβεί, φόβος μην πέσουμε, μην τσακίσουμε … φόβος που δε μας οδήγησε ποτέ, πουθενά. Αν το σκεφτείς καλά, μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα ότι πίσω από κάθε ρίσκο που δεν πήρες στη ζωή σου, κρυβόταν πάντα ο φόβος. Θα αφήσεις, λοιπόν, ξανά αυτό το ανούσιο αλλά υπερεκτιμημένο συναίσθημα να σου φάει τα σπλάχνα και να στερήσει από τη ζωή σου την ευτυχία;

“Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power, and the fear of freedom shrinks and vanishes. You are free.”

― Jim Morrison

One Reply to “Μη φοβού … μόνο πίστευε !”

  1. Πολύ σωστά! Θα συμπληρώσω επίσης τον φόβο να αναλάβεις την ευθύνη μίας ενδεχόμενης αποτυχίας, γιατί όπως λες και στην αρχή δε μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό σου και νομίζω πως αυτή την ευθύνη δε τη θέλει κανένας (σχεδόν).

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s